+31 (0)6 571 35 847

info@globizz.nl

Globizz: exporteren, importeren, LCL-transport en doorvoer voor MKB-bedrijven: LCL-zendingen (Less than a Container Load).
Ook bij kleinere LCL-zendingen kan Globizz alles van deur tot deur voor u regelen.

Wat zijn LCL-zendingen?

Bij containertransport telt elke vierkante centimeter laadruimte. Daarom worden verschillende kleinere LCL-zendingen gebundeld tot één volle lading die de hele container vult: een Full Container Load. Als verzender of afnemer betaalt u de kosten per kubieke meter ruimte die uw LCL-partij in de container inneemt. Het is dus zaak om uw zending vóór verscheping optimaal aan te laten leveren bij het centrale container-verzamelstation in de haven (Container Freight Station, ofwel CFS), voorzien van alle benodigde informatie en papieren. Uw partij kan dan zo efficiënt mogelijk worden ingeladen in de container. Uw partij kan bestaan uit dozen, tanks (IBC’s), drums of pallets gevuld met uw producten.

Globizz: exporteren, importeren, LCL-transport en doorvoer voor MKB-bedrijven: LCL-zendingen (Less than a Container Load).

Ook bij kleinere LCL-zendingen kan Globizz alles van deur tot deur voor u regelen.

Globizz kan alles voor u regelen

Met LCL-zendingen bent u aanzienlijk goedkoper uit dan met luchtvracht. Maar uw zending is wel langer onderweg. En ook het laden en lossen in de verzamelstations bij de vertrek- en aankomsthaven duurt langer. Globizz kan desgewenst het hele LCL-verzendingstraject van deur tot deur voor u verzorgen. Wij regelen voor u de inklaring, de oorsprongsreferentie, het voortransport, de zeevracht, het natransport en het voldoen van eventuele accijnzen, invoerrechten en alle lokale en andere bijkomende kosten. Ook zien we erop toe dat uw zending in de haven correct wordt aangeboden en ingeruimd, afhankelijk van de aard van de zending: droog, vloeibaar, food, non-food, gevaarlijke lading, temperatuurgecontroleerd, IBC/drums, etc.

Kosten hangen af van afgesproken Incoterms

Wij geven u vooraf een all-in prijsopgave. Hierin zijn alle kosten meegenomen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Het totale kostenplaatje hangt af van de afgesproken Incoterms voor de verzending. In de Incoterms staan de afspraken over wie verantwoordelijk is voor welke werkzaamheden, kosten en risico’s. Er zijn in totaal 12 Incoterms-categorieën. Bij Ex Works (EXW) moet de afnemer de verzending volledig zelf (laten) regelen en betalen. Bij Delivered Duty Payed (DDP) is de verzender verantwoordelijk voor alle werkzaamheden, risico’s en kosten. Bij de andere categorieën zijn de verantwoordelijkheden verdeeld.

Globizz: exporteren, importeren, LCL-transport en doorvoer voor MKB-bedrijven: incoterms.

Een overzicht van alle 12 Incoterms-categorieën. Klik op de grafiek voor een vergroting.

In onze prijsopgave zijn alle kosten meegenomen

In onze prijsopgave zijn alle kosten van de afgesproken Incoterms inbegrepen. Bijvoorbeeld: voortransport, laadkosten, zeevracht, lossingskosten in de haven van bestemming (cfs), opslag/overslag (cfs), inklaren bij de douane en natransport tot bij u voor de deur. Bij de verzending betaalt u altijd minimaal de kosten voor 1000 kg gewicht of 1 m3. Dus ook als uw partij lichter of kleiner is betaalt u toch het minimumtarief. En als uw goederen niet stapelbaar zijn, bijvoorbeeld omdat ze kwetsbaar zijn, betaalt u ook de extra ruimte die hierdoor niet kan worden gebruikt.

Vraag meteen een all-in prijsopgave aan

Benieuwd wat uw zending gaat kosten? Vraag dan meteen een vrijblijvende offerte aan. Hierin zijn alle kosten meegenomen. U kunt hiervoor het handige online prijsopgave-formulier gebruiken. Uiteraard kunt u uw verzoek ook gewoon mailen. Wedden dat u bij ons het voordeligst uit bent? Als u akkoord bent en met ons in zee wilt gaan kunnen wij de boeking desgewenst meteen van u overnemen en de verzending voor u in gang zetten.

Direct een all in prijsopgave

Liever zelf doen? Vraag Globizz om advies

Globizz adviseert u graag over de transport- en handelsmogelijkheden voor uw specifieke product en markt(en). Bijvoorbeeld:

  • de mogelijkheden van lagere invoerrechten, preferentiële regelingen, quota, etc.;
  • exportformaliteiten (betalings- en leveringsvoorwaarden, documenten, etc.);
    importformaliteiten (inklaren, keuren, natransport, etc.);
  • prijsvergelijking van transportwijzen (weg, zee en lucht) en vervoerders;
  • Full Container Load (FCL) en Less Container Load (LCL) -zendingen;
  • internationale handelsmogelijkheden en handelsbeperkingen.